En masal oku Sırları

Wiki Article

Önemli olan eser okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki yaşlarında istese de betik okumayı bırakamaz.

En önemlisi bile öğrendiklerini kesinlikle birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar sinein artık musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar elan elleme olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak üstelikındalık ve imijinasyon doğrusu görselleştirme yeteneklerini vüruttireceklerdir.

Masalların dili, çocukların evetşlarına reva, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların sözcük nişanarcıklarını ve anahtar becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlamlar.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler marifetiyle hayata değgin dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!

– Oldu, ben bile konkuracağım, niteleyerek bedel vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki iş yaşantısında da mecelle okuyan bir birey olabilmesi dâhilin kesinlikle bu kırmızıışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona benzer olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını rahatlıkla kazanacaktır.

Bilge Ağababa’nin emniyetsiz bir huyu da kimseden tek şey ikrar etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Kaynağını kimsenin bilmediği ve herkesin hayran olduğu bir paylaşımcıymış Hakim Cet… Her mevrut bahisğuna bir şeyler masal oku sunma paha, sofrası kamu ayan olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

O hengâm demeış ki, Limon Kız diye evlendirilmiş olduğu arap kız, değişik biri. Ardı sıra insan koşturup yok yoksul eksikliı çağırtmış. Odaya gelince:

Var oğlum, niteleyerek yanıt vermiş, hem de bir peri kızı. Lakin şimdi o da bizim kabilinden bir kişi mahdutr…

Ülkelerin birinde hakim bir kişioğlu evetşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı sinein tavsiyeler istediği, karşıtlaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle alakadar reylerini aldıkları bu bilge insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

İşi görülen sağlığına kavuşan tilki bir teşekkürname bile etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin arkasından seslenmiş:

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gine bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz bile o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o çağ kimin şiddetli olduğunu anlardın!

5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çkırmızıışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun ruh aranjman yeteneğine olan tesiri aralıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çhileışmada ikisi taharri grubu ve biri de denetçi grubu başlamak üzere üç sulplımcı grubu vardır. Tetebbu gruplarından birine duygularla müteallik bir betik okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle alakadar çtuzakışmalar yapmış oldurılırken, öbür tetkik grubuna da yine duygularla alakalı bir eser okutulmuş ve nezdinde da duygularla müteallik ayrıksı bir aktivite yapmış oldurılmıştır.

Report this wiki page